Gevulde koeken

Gevulde koeken

Gevulde koeken vind ik niet per se erg lekker maar ik wilde toch eens proberen of ik ze zelf kon maken. Mijn vriendinnen gaf ik elk een pakje met één koek. En dat was lang niet genoeg. Zo lekker zijn ze.

Recept

  • 400 gr bloem
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 el water
  • halve amandelen
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 200 gr amandelspijs
  • 2 eieren

Doe de bloem, roomboter, basterdsuiker en zout in een kom en maak een kruimelig deeg. Voeg 2 el water toe. Kneed snel tot een samenhangende bal en leg minimaal 1 uur in de koelkast. Boen de sinaasappel en citroen schoon en rasp de schil. Meng de rasp en 1 ei door de amandelspijs. Klop het andere ei los in een kommetje. Verwarm de oven voor op 220 gr C. Rol de helft van het deeg tot ca 2 mm. Steek er met een stekertje 12 – 14 plakken uit. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de amandelspijs met een spuitzak of lepel over de plakjes. Rol de rest van het deeg uit en steek hier evenveel plakjes uit als al op de bakplaat liggen. Bestrijk het deeg rondom de spijs met het losgeklopte ei en druk de andere plakjes er stevig op. Bestrijk de koeken met de rest van het ei. Leg op elke koek een of meer halve amandelen. Maak met een vork rondom inkepinkjes zodat de koeken een ribbelige rand krijgen. Bak in ca 10 minuten goudbruin.

Bron: Topkoks voor Thuiskoks

Plaats een reactie