Havermout-bosbessenmuffins

Ik houd van experimenteren en ik heb weer een nieuwe opdracht met nieuwe collega’s. Vandaag hadden we afdelingsoverleg en het is toch altijd leuk om daar iets lekkers bij te eten. De afdeling bestaat vooral uit vrouwen en die willen vaak niet al teveel snoepen. Het leek me leuk om eens te bakken met havermout maar met weinig suiker is een baksel met havermout volgens mij gewoon een saaie droge hap. Dus ik heb er minder suiker in gedaan dan in het recept en ik heb heel veel bosbessen toegevoegd. Ze waren niet heel zoet maar wel erg lekker. Ik denk dat het ook goed kan met rozijnen, maar die vind ik zelf niet lekker dus dat is voor mij geen optie.

Havermout-bosbessenmuffinsHavermout-bosbessenmuffins

Recept (voor 12 stuks)

  • 100 gram havermout
  • 250 ml kokend water
  • 125 gram gesmolten roomboter
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl vanillesuiker
  • 250 gr bosbessen

Verwarm de oven voor op 190 gr C. Roer de havermout door het kokende water en laat ca 20 minuten staan. Roer met een mixer de boter door de suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Meng het bakmeel, de vanillesuiker en het bakpoeder door dit mengsel. Spatel de havermout er doorheen. Roer vervolgens de bosbessen er voorzichtig door. Zet muffinbakjes in een muffinvorm. Vul de bakjes tot 2/3 met het deeg. Bak de muffins gaar in 20-25 minuten. Als je er een cocktailprikker in prikt, moet die er schoon weer uitkomen.

Enjoy!

Plaats een reactie