Sinaasappelkwarktaart 

Mijn broer was jarig en het maakt hem nooit uit wat voor taart ik maak. Ik kan dus lekker zelf een plannetje maken. Omdat zijn gezin altijd graag chocoladetaart eet, maak ik voor elke verjaardag in ieder geval een variant met chocolade. Die post ik later deze week.

Omdat chocolade altijd best zwaar is maak ik daarnaast liefst een wat frissere lichtere taart. Ik had nog een net perssinaasappelen liggen, dus werd het een sinaasappelkwarktaart met een laagje sinaasappelgelei.



Recept

  • 140 gram biscuit (ik gebruik San Francisco)
  • 75 gram gesmolten boter
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr fijne suiker
  • 500 ml magere kwark
  • 150 ml versgeperst sinaasappelsap voor de taart en 100 ml voor de gelei
  • 8 blaadjes gelatine

Verkruimel de koekjes en meng met de boter tot alle koekjes nat zijn. Verdeel de kruimels over de bodem van een springvorm van 22 cm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de bodem een uur in de koelkast.

Week 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm 4 el sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en klop door het warme sap.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de kwark, het sap met de gelatine en de rest van het sap voor de taart toe. Spatel dit goed door elkaar. Het wordt best dun.

Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat vier uur opstijven in de koelkast.

Week de laatste 2 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en klop de gelatine goed door het sap. Laat dit mengsel afkoelen, giet het op de taart (goed verdelen) en zet weer twee uur in de koelkast.

Enjoy!

Plaats een reactie