Bananenbrood (lactosevrij)

Bananenbrood was mijn “mislukt-altijd” recept. Op de een of andere manier lukte het me nooit om het goed te krijgen. Met verschillende redenen. Te klef, te nat, te weinig bananensmaak, kwam in duizend stukken uit de vorm en ga zo maar door. Vaak was de smaak wel prima maar de structuur niet.

Tot ik het recept van Donna Hay probeerde. Nu ben ik al een groot fan van haar kookboek “No time to cook”. De titel zegt het al: eenvoudige recepten die niet veel tijd kosten én, het belangrijkst, heel lekker zijn. Ze gebruikt nooit heel veel ingrediënten dus echt een aanrader voor als je lekker makkelijk wilt koken. Dit recept staat ook in dat boek. Ik heb veel minder suiker gebruikt (100 gr ipv 175 gr) en hazel- en walnoten toegevoegd voor wat meer bite.

Gisteren kwam de vriendin, die erg van bananen houdt, eten. Als toetje heb ik het bananenbrood met slagroomijs geserveerd. Vanmorgen heb ik het als ontbijt gegeten met een dun laagje boter. Het kan op beide momenten en manieren.

Bananenbrood Bananenbrood

Recept

  • 220 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 125 ml plantaardige olie
  • 3 geprakte bananen
  • 40 gr gehakte noten (ik gebruikte hazel- en walnoten)

Verwarm de oven voor op 160 gr.

Meng bloem, bakpoeder, alle suiker, kaneelpoeder en vanille-extract.

Maak een kuiltje in het midden. Doe hier de eieren, de olie, de bananen en de noten in. Meng alles goed. Zorg vooral dat de bananen goed verdeeld zijn, dat is wat bij mij vaker mis ging…denk ik.

Vet een cakeblik in met plantaardige olie en bedek met bakpapier. Schep hier het beslag in. Verdeel er evt nog wat bruine suiker over.

Bak 60 minuten in de oven. Als je er een prikker in steekt, moet die er schoon uitkomen.

Laat even afkoelen in het bakblik. Haal het bananenbrood er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Een gedachte over “Bananenbrood (lactosevrij)

Plaats een reactie