Muffins

Ik houd erg van muffins maken. Het is altijd lekker en simpel. En snel klaar. Met een goed basisrecept kun je eindeloos variëren.

Voor de markt waar ik afgelopen zaterdag stond, heb ik twee soorten gemaakt. Kokos-limoenmuffins en bosbessenmuffins. Op de foto zie je een stukje van het kraampje met in het midden achteraan de muffins. Ook op de foto: dadel-walnootcake, bananenbrood, worteltaart en brownies.

Hieronder vind je eerst het basisrecept voor muffins en vervolgens de twee variaties.

2014-04-05 13.14.09

Basisrecept muffins (voor 12-18 stuks)

  • 230 gr zachte roomboter
  • 160 gr fijne kristalsuiker
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract

Verwarm de oven voor op 175 gr. Zet papieren vormpjes in de muffinvorm.

Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze met de handmixer tot een luchtige massa. (dit vind ik zelf al heel erg lekker, een van mijn guilty pleasures…)

Schep het beslag in de vormpjes en bak de cakjes 20 minuten tot een prikker die je erin prikt er schoon uitkomt.

Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten staan.

Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Je kunt deze muffins invriezen.

Variaties

Ik heb dit keer twee keer het beslag gemaakt en het volgende toegevoegd.

Kokos-limoenmuffins 

  • Bovengenoemde ingrediënten
  • Fijn geraspte schil en sap van 2 limoenen
  • 60 gr geraspte kokos
  • Voor het glazuur: 100 gr poedersuiker en sap van 1 limoen

Als je het beslag hebt gemixt, voeg je de schil en het sap van de limoenen en de kokos toe. Spatel dit door het beslag.

Als de muffins volledig zijn afgekoeld, meng je de poedersuiker en het sap van de limoen. Als het te dun wordt, meng je er nog wat suiker door. Verdeel het glazuur over de muffins en strooi er evt nog wat rasp van een limoenschil overheen.

Bosbessenmuffins

  • Ingrediënten voor basismuffins
  • Handje verse bosbessen

Als je het beslag hebt gemixt, voeg je een handje verse bosbessen toe. Spatel deze voorzichtig door het beslag.

Enjoy!

 

Plaats een reactie