Sinaasappelbavarois

Afgelopen weekend gaven Madelon (madelonkookt.nl) en ik een etentje. Het stond in het teken van de S. Bij de borrel hadden we kipsalade met pecannoot op een appelschijfje en een sinaasappel-wortel-gembersoepje. Daarna een salade met spekjes en geitenkaas, erwtensoep met munt en kokosmelk, salade met eendenborst en gekarameliseerde hazelnoten. Smullen dus. Voor het toetje maakte ik meringue-semifreddo, frambozentaart en sinaasappelbavarois en bij de koffie walnoten-zandkoekjes en chocoladeflikken. Alle recepten van het toetje vind je op mijn blog. De soepen en salades op madelonkookt.nl. En hieronder staat die voor de bavarois.

IMG_0415.JPG

IMG_0416.JPG

IMG_0411.JPG

IMG_0414.JPG

Recept
Deze hoeveelheid is voor acht kleine glaasjes.
– 250 ml vers geperst sinaasappelsap
– 5 blaadjes gelatine
– 250 ml slagroom
– 50 gr suiker

Week de blaadjes gelatine ca 5 minuten in een kom met koud water.

Zeef het sinaasappelsap en breng aan de kook. Haal het pannetje van het vuur. Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en vermeng met het sinaasappelsap. Zet dit apart.

Klop de slagroom met de suiker lobbig.

Als het sinaasappelmengsel lauw is, spatel je de slagroom er in delen doorheen. Als het helemaal gemengd is, schenk je het in mooie glazen of coupes.

Dek af en zet 4 uur in de koelkast.

Je kunt het versieren met rasp van een sinaasappelschil of stukjes sinaasappel.

Enjoy!

Plaats een reactie